Lullaby
@LULLABY

Cha'e scipt

Do 'like' if you like


Profile Friendo Creds
Talk. Talk. Talk

My heartbeat

cerita bangunan 1
Tuesday, November 15, 2011 | 7:26 AM | 1 comments
"Efran. .kenapa kau suka lepak sini? " Er bertanya sambil membetulkan headphone dikepala.
"then why should you be here? " Efran menyoal kembali .
" Hey bro. .answer me first . sighh" Efran hanya memandang kehadapan.Tanpa perasaan.

Er melirik Efran disebelah. .kadang bunyi tin kosong bergolek kendengaran.Hanya meeka berdua saja berada disitu.Berada diatas bangunan paling tinggi dan duduk bersila buat hal sendiri.

"Telinga kau tak pekak ke asyik kena sumbat dengan headphone gedabak tu?" soal Efran.
"Music is the universal language of mankind la bro. ."
"sounds like wicked wicked combo wicked witch" Efran buat muka double-jerk.

Er pantas membaling tin kosong tepat kebahu Efran. .apa besar sangat daulat nak mempertikai hidup aku.

"stop cursing me la bro. ." balas Er sambil membetulkan sila. dan suasana kembali sepi seolah-olah tiada makhluk yang berada disitu.

"beb. ."
"erm?? " Er membalas .
"saying something and wishing you hadn't or saying nothing and wishing you had?" Efran bertanya sambil mata memandang ke arah Er.
"Depends . ." Efran mengerutkan dahi. .berharap agar Er meneruskan kata-kata.
"Kalau kau rasa benda tu kau patut cakap. .then just go on la.But hey ,kau kena ingat. .you'll never change what's been and gone.So,kau kena fikir dua kali sebelum cakap apa-apa." jelas Er sambil memandang tepat ke wajah Efran.

Efran termenung sejenak.Boleh pakai jugak otak minah ni.Erin,kawan dia yang cold-hearted,tak cepat mesra dan banyak bersendiri dengan mp3.

"am about wanna go"

kepala Er serta meta terangkat.

"kau nak pergi mana? "tanya Er sambil merenung tajam Efran.
 "mati" glup. riak wajah Er berubah.sedetik. .dua detik. . Er tergelak kuat..
"you're rambling aite?"
"i'm not. ." Efran mengehela nafas .
"say you are !" suara Er meninggi.Namun wajah Efran tidak sedikit pun berubah..hanya memandang kosong.
"Aku malas nak hidup dah Er. ."
"huh .lame. .kau memang pengecut kuasa dua la.Setakat broken family tu takkan buat jiwa kau dah mati."

Efran hanya mengeluh.Ma dan ayah memang tak guna.Kaya raya tapi keluarga macam sampah.

"kenapa aku tak pernah nampak kau menangis Er? " Er hanya tersenyum.Senyuman plastik .
"silence is a girl loudest cry.."
"yeah. .reality bites,admit it.." Efran membalas sambil mendongak ke arah langit.
 "wanna be my sunshine?" tanya Efran sambil tergelak kecil.

Er pantas menendang kasut Nike bersaiz 8 itu

"am already be aite?"jawab Er selamba.
"yes! true friend ever." mereka sama-sama mengangguk.

"what actually teenager's love really means? " Er seolah-olah bercakap dengan diri sendiri.
"it means nothing .." mereka menjawab serentak.tergelak dan menggelengkan kepala.

************************

Er tersentak dari lamunan apabila Eidina menampar bahunya..

"kau kenapa termenung ?" soal Eidina sambil bercekak pinggang,
"hmm.. nothing . :"
"really?"
"yeaa.."
"fine then. .cepat siap..we gotta hurry. class is about wanna start."
"okie dokie" Er membalas sambil berlari anak ke bilik.

"Efran. ." getus hati kecil Erina.

sahabat yang sudah pergi.dan atas bangunan itu tiada lagi suara-suara bercerita,.

"lonelyness your silent whisper. .sory sebab lama tak datang lawat kau.Tapi aku tak pernah lupa kau bro "luah Er dalam hati.

setahun berlalu tapi rasa macam baru semalam kita berceita atas bangunan.

>end<





.

| Newer Post